Η τέχνη της παρουσίασης ενός εστιατορικού πιάτου, αποτελεί το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου. Τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμε τις παρασκευές μας σε ένα πιάτο, λαμβάνοντας υπόψη τα σχήματα, τους όγκους, τα χρώματα, τις υφές, μας αναλύει ο pastry chef Νικόλας Νικολακόπουλος. Επιστρατεύοντας τη δημιουργική του σκέψη, την καλλιτεχνική του διάθεση καθώς και ένα πλήθος τεχνικών, χρησιμοποιεί το πιάτο σαν έναν λευκό καμβά, μας παρουσιάζει δημιουργικούς τρόπους ένθεσης των διάφορων στοιχείων (στερεά, υγρά, κρεμώδη) που το αποτελούν, και στήνει πιάτα που κλέβουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά!
Tο σεμινάριο-webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.
Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.
Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στους σπουδαστές ζαχαροπλαστικής τέχνης της Σχολής.
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.
Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας – Pastry Chef και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-Chef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, ενώ παράλληλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το παγωτό στη σχολή και τα εργαστήρια του Maison LENÔTRE στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εργαστήρια και εστιατόρια ως Chef pâtissier και Chocolatier. Σήμερα είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και Pastry Chef Consultant επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πολλές συνταγές και τεχνικές του, έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα γαστρονομικά περιοδικά.