Ο συναρπαστικός κόσμος της σοκολάτας, ξεκινάει από τη συγκομιδή των cacao beans, των καρπών των κακαόδεντρων. Τα κακαόδεντρα, παρόλο που παράγουν ένα προϊόν τόσο αγαπητό, όπως η σοκολάτα, μας είναι άγνωστα, τόσο σαν δέντρα όσο και σαν καρποί. Τη διαδρομή της επεξεργασίας των πολύτιμων αυτών καρπών μας εξηγεί ο pastry chef Νικόλας Νικολακόπουλος και μας καθοδηγεί σε γευστικές δοκιμές της αγαπημένης όλων μας, σοκολάτας.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας – Pastry Chef και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-Chef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, ενώ παράλληλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το παγωτό στη σχολή και τα εργαστήρια του Maison LENÔTRE στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εργαστήρια και εστιατόρια ως Chef pâtissier και Chocolatier. Σήμερα είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και Pastry Chef Consultant επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πολλές συνταγές και τεχνικές του, έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα γαστρονομικά περιοδικά.