Η οινική ιστορία της Ελλάδας που ανάγεται μερικές χιλιετίες πίσω, την καθιστά την αρχαιότερη στη γηραιά ήπειρο, χώρα, που καλλιέργησε το αμπέλι και παρήγαγε κρασί. Η αναγέννηση του ελληνικού κρασιού τις δυο τελευταίες δεκαετίας του 20ου αιώνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Αμπελότοποι καθ’ όλον το μήκος και πλάτος της χώρας, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τα νησιά του Αιγαίου σε αυτά του Ιονίου, όπου εξαιτίας της μορφολογίας της γης καλλιεργούνται συχνά με ιδιαίτερες και μοναδικές τεχνικές, καινούργιες αμπελουργικές ζώνες που ξαναβρίσκουν τις οινικές συντεταγμένες τους και κλέβουν την παράσταση, αλλά και κλασικές αμπελοοινικές περιοχές που εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν και να παθιάζουν τον οινόφιλο γνώστη, με τα μοντέρνα κρασιά που παράγουν θα παρουσιάσει η οινολόγος, χημικός και καθηγήτρια της Σχολής, Μαρία Τζίτζη.

Tο webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.

Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.

Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Εισηγητής:
Μαρία Τζίτζη
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου. Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα. Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων.

Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη). Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).

 

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
22/01/2021 - 16.30-18.15
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ/ Αποκλειστικά με εγγραφή
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.