Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;
Είχαμε οικογενειακή επιχείρηση και έπρεπε να το ακολουθήσω και για αυτό έπρεπε να σπουδάσω στους καλύτερους, που είναι η LE MONDE. Είμαι τρίτης γενιάς ζαχαροπλάστης της οικογένειας.
Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;
Η κάθε μου μέρα στη σχολή ήταν ξεχωριστή. Κάθε μέρα ανακάλυπτα καινούρια πράγματα, καινούριες τεχνικές, καινούριες γεύσεις. Κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια.
Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;
Η σχολή με διόρισε σε ένα πάρα πολύ καταξιωμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής το Έρικ Κάιζερ και έτσι οι βάσεις μου ήταν πολύ δυνατές.
Σήμερα που βρίσκεσαι;
Γύρισα στο δικό μου εργαστήριο μετά από τόσα χρόνια πρακτικής και προϋπηρεσίας. Γύρισα δυνατός πίσω στην οικογενειακή μας επιχείρηση.
Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;
Οι σταθμοί που με έφεραν στο σήμερα είναι πολλοί και όλοι εξίσου σημαντικοί. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους αυτοί θα ήταν:
2008 Ολυμπιονίκης Γαστρονομίας
2004 Ολυμπιάδα – Παραολυμπιάδα, Ολυμπιακό χωριό
2010 Ξεκίνησα ως καθηγητής στη LE MONDE
2020 Pastry Chef Mediterranean of the Year
Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;
Περήφανος και δημιουργικός. Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και πολύ εξελίξιμο επάγγελμα.
Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;
Ότι είναι το πιο δημιουργικό επάγγελμα, θέλει μεράκι, αγάπη και θα πρέπει να γράψεις πολλές ώρες εργασίας για να καταξιωθείς και να αναγνωριστείς.
Φεβρουάριος 2020