Success stories

Panos Togias

January 22, 2020 - Success stories

1. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Με τη μαγειρική αποφάσισα να ασχοληθώ τελείως τυχαία, όταν στο Γυμνάσιο αποφάσισα να κάνω το τραπέζι σε κάποιους φίλους μου και είδα ότι το να μαγειρεύω σε άλλους μου άρεσε πάρα πολύ.

2. Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Θυμάμαι πολύ έντονα τα εργαστήρια που κάναμε και το πάθος που είχε ο καθηγητής μας ο κ. Στέλιος Αποστόλου καθώς και το ποσό έντονα μίλαγε για τη μαγειρική.

3.  Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, πολλές ώρες εργασίας, πολλά ρίσκα, πολλές θυσίες που ήταν δύσκολο για εμένα και για παιδιά της τότε ηλικίας μου να δεχθούμε, αλλά αυτό με έκανε να παλέψω για τη μαγειρική και να ανακαλύψω ποσο ενδιαφέρων είναι ο κόσμος της.

4. Σήμερα που βρίσκεσαι;

Αυτή την περίοδο είμαι Executive Chef μαζι με την Σπυριδούλα Καραμπουτάκη στο εστιατόριο Ρους στο οποίο σερβίρουμε ένα menu degustation 12 πιάτων.

5. Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Οι σημαντικότεροι σταθμοί για εμένα ήταν στο Λονδίνο όταν δούλεψα σε 3 εστιατόρια που είχαν αστέρι michelin ,αλλά και απο τα 3 εστιατόρια ξεχωρίζω ένα που ο σεφ εκεί ο Tom seller με είχε συνέχεια δίπλα του και προσπαθούσε να με μάθει όσα περισσότερα μπορούσε.

6. Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Νιώθω πάρα πολύ όμορφα με τη μαγειρική , νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να ανακαλύψω τι πραγματικά ήθελα να κάνω στην ζωή μου από μικρή ηλικία, και το σημαντικότερο που μπορώ να δημιουργώ καθημερινά.

7. Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Σίγουρα θα του έλεγα να δουλέψει σκληρά και να μην ξεχνάει ποτέ από που ξεκίνησε και τους στόχους του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που έχουμε στο Ρους που καθημερινά εργάζεται πολύ σκληρά και μας βοηθάει να υλοποιούμε τα όνειρα μας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.