Success stories

Fotios Lambropoulos

July 4, 2019 - Success stories

Απόφοιτος Μαγειρικής 2008

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Τελείωσα το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο Πειραιά και μετά αποφάσισα να πάω σε σχολή αργυροχρυσοχοΐας για 3 χρόνια. Στην ηλικία αυτή μετά το λύκειο δεν έχεις ιδέα τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Στον στρατό κατά τύχη με έβαλαν μάγειρα χωρίς να ξέρω τίποτα από μαγειρική και ήταν ενδιαφέρον. Μόλις τελείωσα την θητεία μου συνειδητά πλέον πήρα την απόφαση να ξεκινήσω στη σχολή LE MONDE σπουδές μαγειρικής.
 Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Ήταν πολύ σημαντική η πειθαρχία, τα μαθήματα της σχολής και το ήθος των καθηγητών, όχι μόνο τα μαγειρικά μαθήματα αλλά και τα υπόλοιπα γύρω από τη μαγειρική που μας παρέχει η σχολή. Όλα ήταν θετικά για την εξέλιξη και την πορεία μου μέσα στο χώρο.
Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Το επαγγελματικό μου ξεκίνημα ήταν σε ένα εστιατόριο στην Αθήνα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή, ενώ αργότερα με την chef Νόη Ιωαννίδου τα πράγματα ήταν πολύ καλυτέρα σε μαγειρικό επίπεδο.
Σήμερα που βρίσκεσαι;

Τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι στη Χάγη και μαγειρεύω για την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας .

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Σίγουρα το ‘Το Restaurant Bar’ ήταν ένα καλό ξεκίνημα και στη συνέχεια η σχολή Paul Bocuse που μου άνοιξε τους ορίζοντες και σε άλλες χώρες. Το Le lyrique , Chateau d’Ouchy, Au gout du jour, στην Ελβετία ήταν πολύ σημαντικοί σταθμοί στην πορεία μου.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Νιώθω παθιασμένος με τη δουλειά μου και συνεχώς μ’ αρέσει να ψάχνω καινούργιες γεύσεις και να εξελίσσομαι.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Πρέπει να το αγαπάς, να έχεις υπομονή και πειθαρχία. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να πας μακριά σε ό,τι και να κάνεις γενικότερα στη ζωή σου. Η μαγειρική είναι μια τέχνη που έχει τον χαρακτήρα που της δίνουμε και αυτό βγαίνει και προς τα έξω στον κόσμο.

 Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα τα εφόδια που μου δώσατε και τον καθηγητή μου Στέλιο Αποστόλου για τις συμβουλές του.

Ιούνιος 2019

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.