Έχει εργαστεί σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως Κivotos Club Hotel Mykonos, Rodos Maris, Σπονδή, Μilos Athens, Hilton, Nobu London Metropolitan Hotel, Matsuhisa Athens στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τις ξενοδοχειακές σπουδές;
Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις δούλεψα σε ένα μικρό εστιατόριο στη Φολέγανδρο. Μου άρεσε πολύ η εμπειρία και αποφάσισα να ασχοληθώ με το αντικείμενο. Άλλωστε και στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας υπηρέτησα ως μάγειρας κάτι που μου «άνοιξε» ακόμη περισσότερο την όρεξη για να συνεχίσω σε αυτόν τον χώρο.
Η επιλογή σου να σπουδάσεις στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE πώς προέκυψε;
Μου έκανε εντύπωση η εξειδίκευση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE στο αντικείμενο του τουρισμού αλλά και η διαμόρφωση των χώρων της σχολής που τόνιζαν αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή η σχολή εξειδικεύεται στις τουριστικές σπουδές. Εκτίμησα επίσης πάρα πολύ τους ανθρώπους της διοίκησης και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την αντιμετώπισή τους. Επίσης, οι καθηγητές μου, με τους οποίους διατηρώ ακόμα επαφή, με εμπνεύσανε, με καθοδηγήσανε και με προτρέψανε να δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στα επαγγελματικά εφόδια που μπορώ να αποκομίσω από κάθε επαγγελματική εμπειρία και όχι στα χρήματα που μπορώ να κερδίσω προκειμένου να πετύχω.
Συνέχισες τις σπουδές σας μέσω της LE MONDE στο εξωτερικό;
Αν ναι κατά πόσο θεωρείτε ότι αυτό σας βοήθησε στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία; Βέβαια, συνέχισα τις σπουδές μου μέσω της σχολής LE MONDE στο Hotel Institute Montreux – HIM στην Ελβετία από όπου έλαβα Hotel Management Diploma. Θεωρώ ότι βοήθησε πάρα πολύ στην επαγγελματική μου εξέλιξη το γεγονός ότι συνέχισα τις σπουδές μου στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο για έναν σπουδαστή που έχει βλέψεις για μια σημαντική καριέρα να αποκομίσει αυτή την εμπειρία. Ίσως και να έπρεπε να είχα παραμείνει στο εξωτερικό καθώς θα είχα περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;
Καταρχάς πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Hilton, μια πραγματικά πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. Στη συνέχεια αφού εργάστηκα σε ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Ρόδο επέστρεψα στο Hilton όπου εργάστηκα για ενάμιση χρόνο στο εστιατόριο. Δούλεψα, επίσης, για ένα διάστημα στη Σπονδή και το Island. Στη συνέχεια εργάστηκα στο εστιατόριο Matsuhisa στο ξενοδοχείο Belvedere στη Μύκονο. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία και γι’ αυτό παρέμεινα στον όμιλο εστιατορίων Matsuhisa και αφού δούλεψα για ένα διάστημα στα κεντρικά στο Λονδίνο επέστρεψα στην Αθήνα όπου βρίσκομαι τώρα στο εστιατόριο Matsuhisa στο Astir Palace.
Πώς βιώνεις την εμπειρία σου στον ξενοδοχειακό χώρο;
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν οι άνθρωποι. Μου αφήνει μια καλή αίσθηση όταν βοηθάω να περνούν καλά οι άλλοι. Με διασκεδάζει όταν δίνω χαρά σε ανθρώπους.
Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο σημαντικό επαγγελματικό σου επίτευγμα μέχρι σήμερα;
Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είμαι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Υπάρχει βέβαια και συνέχεια. Σίγουρα όμως το να βρίσκομαι σε ένα πόστο δύσκολο, σοβαρό και υπεύθυνο είναι αυτό που ονειρευόμουν από τη σχολή ακόμα. Όπως και να’ χει όμως, απαιτεί πολύ δουλειά και πολλές θυσίες.
Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;
Στα πλεονεκτήματα σίγουρα θα περιλάμβανα τα γεγονός ότι δουλεύεις σε εξαιρετικά όμορφους χώρους και συναναστρέφεσαι με πολύ κόσμο. Σίγουρα η κοινωνικοποίηση και οι γνωριμίες που κάνεις συγκαταλέγονται στα θετικά. Ως αρνητικά θεωρώ τα δύσκολα ωράρια καθώς επίσης και την έλλειψη χρόνου που βιώνω πολλές φορές σε αυτό το επάγγελμα.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτόν τον κλάδο;
Σίγουρα θα πρέπει να είναι χαμογελαστός και ευδιάθετος. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να έχει πολύ όρεξη για δουλειά!
Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Νίκο Βελισσαρόπουλο, τον κ. Άκη Βελισσαρόπουλο και την κ. Σοφία Βελισσαροπούλου, οι οποίοι πραγματικά με βοήθησαν κυρίως όταν δεν εργαζόμουν κάπου. Η σχολή LE MONDE δεν αφήνει τα «παιδιά» της ειδικά όταν αυτά θέλουν να διαπρέψουν και ψάχνουν να βρουν το καλύτερο. Εκτιμώ πάρα πολύ ότι η σχολή με βοήθησε όσες φορές το χρειάστηκα και στις πιο δύσκολες φάσεις της επαγγελματικής μου πορείας.
Μάιος 2010