Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;
Αναζητώντας το επάγγελμα που θα ακολουθήσω στην άγουρη ηλικία των 14 ετών, βρήκα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ένα «σπίτι» που χωρούσε όλα όσα με ενδιέφεραν ως έφηβο: δημιουργία, ταξίδια, υγιεινή ζωή, συγκινήσεις, μαθηματικά, περιπέτεια, χρώματα, αρώματα, γεύσεις…
Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι επισκέφτηκα μαζί με τους γονείς μου όλες τις σχολές που υπήρχαν το καλοκαίρι του 1999, ώστε να βρω την κατάλληλη που θα επιλέξω για την έναρξη των σπουδών μου. Γυρνώντας στο σπίτι με ρώτησαν ποα σχολή θα ήθελα να επιλέξω. Τους απάντησα πως δεν μπορώ να επιλέξω κάποια γιατί από όλες τις σχολές που επισκεφτήκαμε ένιωσα πως η LE MONDE με επέλεξε..
Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;
Το επαγγελματικό μου ξεκίνημα ήταν κάπως περιπετειώδες. Την τρίτη ημέρα της πρώτης μου πρακτικής εξάσκησης χρειάστηκε να κάνω εφτά ράμματα στο αριστερό μου χέρι ύστερα από κόψιμο με μαχαίρι. Η θέληση μου ήταν τόσο μεγάλη που την επόμενη ημέρα ήμουν πρωί πρωί στην δουλειά και παρακαλούσα τον Chef να μου επιτρέψει να καθίσω έστω να βλέπω.
Σήμερα που βρίσκεσαι;
Σήμερα έχω την τιμή να απαντώ σε αυτές τις ερωτήσεις καθισμένος στο γραφείο μου στο ξενοδοχείο Hilton Athens όπου εργάζομαι ως Executive Sous Chef.
Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;
Από τους πιο σημαντικούς σταθμούς θυμάμαι το εστιατόριο βαρούλκο που με έμαθε να σέβομαι το κάθε υλικό, το κάθε πιάτο, τον κάθε πελάτη, τον κάθε μάγειρα, την κάθε μέρα ξεχωριστά.
Επίσης, η διαμονή μου και η εργασία για αρκετά έτη στην γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Λονδίνο, όπου εκεί ανακάλυψα και γεύτηκα άπειρες δημιουργίες ανά τον κόσμο δουλεύοντας δίπλα σε παγκόσμιας εμβέλειας Chef-Δημιουργούς.
Και τέλος η ‘’εκπαιδευτική’’ παραμονή μου για αρκετές εβδομάδες στην Ιαπωνία, όπου γνώρισα από κοντά την ασιατική νοοτροπία δημιουργίας και ιδεών.
Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;
Ύστερα από σχεδόν 20 έτη στο επάγγελμα, νιώθω ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα: θέλω να γνωρίσω και να ανακαλύψω την κάθε πιθανή πτυχή του.
Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;
Να ασχοληθεί όπως αποφάσισε και ποτέ να μην ξεχάσει πως όσο δίνει δεν θα σταματήσει να παίρνει…
Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να συμπεριληφθώ στη στήλη Success Stories, καθώς και να μνημονεύσω τον κ. Παγιατάκη Θεόδωρο, καθηγητή μου τότε στην σχολή για τις ιδέες και τις συμβουλές του, που ποτέ δεν είχαν σύνορα…