1. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;
Είχα την ανάγκη να κάνω κάτι δημιουργικό και να μπορώ να εκφράζομαι μέσα από την δουλειά μου και η μαγειρική είναι ενα επάγγελμα που αυτά στα δίνει απλόχερα. Επιπλέον, το να βλέπω την ευχαρίστηση στα ματιά του κόσμου ήταν κάτι που πάντα με ικανοποιούσε και συνεχίζει να με εξιτάρει ακόμα και σήμερα.
2. Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;
Θυμάμαι τις πρώτες φορές που μπήκα σε κουζίνα της σχολής για μάθημα και το οτι έπρεπε να συνεργαστούμε με τους συμμαθητές μου ως ομάδα για να βγάλουμε σωστό αποτέλεσμα. Θυμάμαι επίσης τον καθηγητή μου Γιάννη Αραχωβίτη και το ότι μου έδωσε τις πρώτες βάσεις για την επαγγελματική μου πορεία.
3. Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;
Δίχως αμφιβολία ήταν δύσκολο. Όπως κάθε νέα αρχή θεωρώ. Αλλά νομίζω ότι αν δεν δυσκολευτείς λίγο στο ξεκίνημα δεν θα φτάσεις εκεί που επιθυμείς έχοντας τα σωστά εφόδια. Πάντως όλο αυτό έχει και την γοητεία του, σήμερα θυμάμαι δύσκολες στιγμές από τα πρώτα χρόνια και γελάω.
4. Σήμερα που βρίσκεσαι;
Σήμερα, μεταξύ άλλων πραγμάτων, έχω την τιμή να εργάζομαι για το εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental Athens. Επίσης διδάσκω μαγειρική στη σχολή Le Monde.
5. Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;
Τα πέντε χρόνια που πέρασα στη Σπονδή και στο Πιλ Πουλ κοντά στον Jerome Serres, ήταν ο πρώτος μεγάλος σταθμός της πορείας μου. Το Abovo, το εστιατόριο που με χαρακτήρισε ως Chef ήταν ο επόμενος σημαντικός σταθμός μου. Εξίσου σημαντικό για την μέχρι τώρα πορεία μου θεωρώ και το εστιατόριο Premiere, στο οποίο εργάζομαι τα τελευταία δύο χρόνια.
6. Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;
Είμαι χαρούμενος για αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα αλλά και αρκετά φιλόδοξος για να πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται. Εξάλλου, η μαγειρική στην Ελλάδα συνεχώς εξελίσσεται και νιώθω ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.
7. Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;
Σίγουρα θα έλεγα να είναι συνειδητοποιημένος και σίγουρος για την επιλογή του. Επίσης να μην απογοητεύεται εύκολα και να μην το βάζει κάτω. Όπως είπα, πιθανόν το ξεκίνημα να ειναι δύσκολο όμως αν κάποιος αφοσιωθεί και δώσει πράγματα, στο τέλος θα πάρει πίσω πολύ περισσότερα. Εξάλλου η μαγειρική δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι αγώνας αντοχής.
Νοέμβριος 2018