Τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Γάλλο chef και Γενικό Διευθυντή του εστιατορίου “Σπονδή”, Arnaud Bignon, υποδεχόμαστε για δεύτερη φορά σε μια γαστρονομική παρουσίαση με πρωταγωνίστρια πρώτη ύλη, την τομάτα. Διαφορετικές υφές μέσα από μοντέρνες τεχνικές, σε υψηλών γευστικών προδιαγραφών καλοκαιρινά εδέσματα όπου κυριαρχούν τα αρώματα και οι γεύσεις της τομάτας, θα μας παρουσιάσει ο διακεκριμένος chef.
Tο σεμινάριο-webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar και θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της Σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Γεννημένος στο Le Mans της Γαλλίας, κάνει τα πρώτα του «μαγειρικά» βήματα στην κουζίνα της γιαγιάς του, ενώ ο χρόνος που περνά στον κήπο με τον παππού του, είναι καθοριστικός καθώς τον μαθαίνει να ξεχωρίζει την καλή πρώτη ύλη που θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με την εποχικότητα.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του μετακομίζει στη γαλλική πρωτεύουσα και ξεκινά μία συναρπαστική γαστρονομική διαδρομή σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια (Drouant Restaurant, Montparnasse 25 restaurant, Alain Ducasse στην Poincaré Avenue, Épicure στο Hôtel Le Bristol), δίπλα σε κορυφαίους chefs, όπως οι: Louis Grondard, Christian Moine, Jean-François Piège, Éric Frechon.
Το 2005 αναλαμβάνει ως επικεφαλής σεφ το εστιατόριο “Σπονδή” στην Αθήνα όπου και κατακτά το δεύτερο αστέρι Michelin το 2008 και γίνεται ένας από τους νεότερους σεφ που έχει λάβει αυτή τη διάκριση.
Το 2012 μετακομίζει στο Λονδίνο και στη βραβευμένη κουζίνα του εστιατορίου «The GreenHouse» το οποίο σε λιγότερο από ένα χρόνο, κατακτά και το δεύτερο Michelin αστέρι του, ενώ το 2016 και το 2017 κατατάσσεται ο ίδιος ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ παγκοσμίως.
Επιστρέφει στην Ελλάδα το 2018, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά τη Γενική Διεύθυνση του βραβευμένου εστιατορίου “Σπονδή”, μια θέση που διατηρεί έως σήμερα.