Διαφορετικές υφές και θερμοκρασίες μέσα από μοντέρνες τεχνικές, σε υψηλής αισθητικής εδέσματα που κυριαρχούν τα αρώματα και οι γεύσεις της θάλασσας. Υφές που ισορροπούν αριστοτεχνικά σε πιάτα υψηλών γευστικών προδιαγραφών, μέσα από τη σύγχρονη γαστρονομική οπτική του chef και καθηγητή της Σχολής, Μάκη Καλόσακα.
Tο σεμινάριο-webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.
Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της Σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.
Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στους σπουδαστές μαγειρικής τέχνης της Σχολής.
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.
Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος στην École Supérieure de Cuisine Française Ferrandi (E.S.C.F. Ferrandi) στο Παρίσι. Έχει εργασθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διακριθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας, τόσο ως διαγωνιζόμενος, όσο και ως προπονητής των ομάδων της LE MONDE. Έχει διδάξει στην Κρατική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην παρουσίαση σειράς εκπομπών μαγειρικής στην κρατική τηλεόραση, στη συγγραφή συνταγών και άρθρων σε περιοδικά γαστρονομίας και ασχολείται συστηματικά με το food styling – editing.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων «Μαγειρεύοντας α’ & β’», «Ελληνική Μαγειρική Παράδοση», «Οι Διάσημες Συνταγές του Κόσμου», «μαγειρεύουμε, η δημιουργία», έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση των βιβλίων του Michel Roux «τα αβγά» και «ζύμες, αλμυρές & γλυκές», καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στην επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Pierre Hermé «ph 10 ζαχαροπλαστική pierre hermé», τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.